Mint nemrég beszámoltunk, hamarosan Gordini- modellek jelennek meg a Renault kínálatában. Ezek a modellek a legsportosabb Renault-k, tehát a Twingo RS, a Clio RS és a Megane RS modellek különleges kiadásai lehetnek.

A legújabb hírek szerint azonban nem csak a normál modellekből, de a cég új elektromos palettáján szereplő járművekből is készülhet Gordini. Az elektromos projekten a Nissannal közösen dolgozó Renault ugyanis az első akar lenni, amely nem egyetlen járművet, hanem a villanyautók több fajtáját kínálja vevőinek.

Várhatóan az első elektromos Gordini a francia gyártó Clio-méretű autójából születhet. Azért csak méretű, mert a Renault az elektromos autóit nem a már meglévő autókból alakítja ki, hanem a minél előnyösebb kialakítás végett teljesen új platformot hoz létre azoknak. Ebben az elektromos autóban négy vagy öt utasnak jut majd hely.

Emellett azonban készül egy, a méretében a Megane és a Laguna között elhelyezkedő, illetve egy sokkal praktikusabb, Kangoo-szerű elektromos jármű is a francia gyárban. Egyes hírek szerint a Clio-méretű villanyautó nagyjából annyiba kerül majd, mint a legjobban felszerelt normál Clio.

Az üzleti terv szerint megvásárolni csak az autót kell, az akkumulátort bérli a vevő, s akár egy feltöltőkártyás telefonnál, egységeket fizet. Állítólag a kocsi használata olcsóbb lesz, mint a dízeleké. Többfelé alakítanak ki töltőhelyeket, ahol a vevők rácsatlakoztathatják a hálózatra a jármű akksijait, de lesznek olyan bázisok, ahol a lemerülőfélben lévő telepeket feltöltöttre lehet cserélni.

Az elektromos járműveket 2012-re biztosan piacra küldik, mivel ezek lesznek az akkor megrendezésre kerülő londoni olimpia vendégeinek hivatalos szállítóautói.