A németországi Landau egyik érdekessége, hogy az 1700-as években különleges luxuskivitelű hintókat gyártottak brit nemesek számára. Most is folyik ott valami hasonló, de a lovak száma igencsak megszaporodott. Az ott székelő Cargrapich GmbH módosította az Aston Martin V8 Vantage-t.

Különleges színnel is elérhető

Különleges színnel is elérhető

Különleges színnel is elérhető


Thomas & Michael Schnarr a tulajdonosok Porschék versenyeztetésével szereztek tapasztalatot és ezt ültetik át közútra. A tavaly megújult brit sportkocsi teljesítményét 426-ról 466 lóerőre emelték, miközben a maximális nyomaték 470-ről 502 Nm-re nőtt. Ezt egy komplett sportkipufogó felszerelésével érték el.

A nagyobb teljesítményt ügyes vezető ki is autózhatja, miután a Cargraphicnál feszesebb sportfutóművel gazdagodott az így 20 milliméterrel alacsonyabbra ültetett Aston. A futómű fejlesztését számítógépes szimulációval végezték.

Kissé átszabták az elegáns modell öltönyét is. A versenysportban használatos karbonból készítettek új első és hátsó spoilert, a diffúzort, a küszöböket, de a tükörházak is ebből a műanyagból vannak. Ugyanakkor a Vantage teljes ruhatárához 19, 20 és 21 colos felniket is kínál a német tuningcég.

290 feletti tempóra képes

290 feletti tempóra képes

290 feletti tempóra képes


Természetesen a teljes csomag nemcsak a kupéhoz, de a Vantage Cabriolet-hoz is elérhető. Különösen ínyenc megrendelőknek a cég vállalja, hogy a Casino Royale című James Bond-filmben látható Aston Martinéval azonos színűre festi át a kocsit.