TI modell készült az Alfa Romeo Brerából. A cég története során kizárólag olyan modellek kaphatták meg a Turismo Internazionale a nevet, amelyek kitűntek társaik közül különleges felszereléseikkel és műszaki megoldásaikkal. Sorozatgyártmányú modelleken alapultak, de formai és műszaki részletmegoldásaikat a márka versenytapasztalatai alapján tervezték és dolgozták ki.

A legújabb TI-be a FIAT-csoport vadiúj, 1,75 literes motorja kerül. A turbófeltöltő hatására a blokk 200 lóerővel és 320 Nm nyomatékkal büszkélkedik. Ezzel a Brera TI-nek 7,7 másodperc elég egy százas sprinthez, de autópályán akár 235 km/órával is száguldhat. A kupé átlagfogyasztása ugyanakkor visszafogott, a gyár ígérete szerint 8,1 liter benzin is elég neki.

200 lóerős benzinmotor gyorsítja

200 lóerős benzinmotor gyorsítja

200 lóerős benzinmotor gyorsítja


Amellett, hogy alapfelszereltségként bőrhuzatú ülések, kétzónás légkondicionáló, hét légzsák, sebességtartó automata, menetstabilizáló rendszer, elektronikus differenciálzár is kerül az autóba, a TI-k különlegességét a sportosabb vezethetőség erősíti. Az átalakítás során 10 mm-rel csökkentették a Brera hasmagasságát, a korábbiaknál feszesebb rugók és lengéscsillapítók, illetve a 19 colos könnyűfém felniken feszülő abroncsok pedig még biztosabb útfogást garantálnak.

Az Alfa Romeo Brera TI a Genfi Autószalonon mutatkozik be. Ez lesz a Brera harmadik benzinmotoros változata, eddig 2,2-es, illetve 3,2 literes szívómotorokkal készült.