Számos vevőt hozott a német ABT-nak az AS5 modelljük, amely az Audi A5 átalakításával született. A kempteni vállalat most elkészítette a sorozat ékkövét, az AS5-R-t. Ez már Audi S5-re, azaz a gyári sportmodellre épül, de egy kompresszor beépítésével jóval nagyobb teljesítményt préselnek ki belőle.

Az átalakított V8-as 510 lóerős, amivel az AS5-R a rajt után 4,5 másodperccel máris százzal hasít. Ha pedig éppen az Autobahnon hajt a pilóta, akkor a 292 km/órás tempó sem lehetetlen.
 

Kemény futómű és harapós fék is jár hozzá

Kemény futómű és harapós fék is jár hozzá


Nem okoz gondot a teljesítmény kordában tartása sem, a gyári összkerékhajtás mellett az ABT sportfutóműve és nagy teljesítményű fékrendszere is segít benne. A cég állítása szerint a nagy teljesítményű sportkocsit úgy hangolták, hogy a mindennapokban is használható maradt.

Persze nem lesz egyszerű megbújni a hétfő reggeli forgalomban, mert az AS5-R megjelenése nem épp hétköznapi. A leültetett, spoilerekkel ékesített karosszéria vagy a különleges felnik már nem szokatlanok, de a kétszínű fényezés az avatatlan szemnek is feltűnik. A legtöbbeknek azonban a négy kipufogóvég lehet az egyetlen kapaszkodó az azonosításhoz, tekintve, hogy leginkább hátulról lehet majd látni, amint elhúz.