Számos vevőt hozott a német ABT-nak az AS5 modelljük, amely az Audi A5 átalakításával született. A kempteni vállalat most elkészítette a sorozat ékkövét, az AS5-R-t. Ez már Audi S5-re, azaz a gyári sportmodellre épül, de egy kompresszor beépítésével jóval nagyobb teljesítményt préselnek ki belőle.

Az átalakított V8-as 510 lóerős, amivel az AS5-R a rajt után 4,5 másodperccel máris százzal hasít. Ha pedig éppen az Autobahnon hajt a pilóta, akkor a 292 km/órás tempó sem lehetetlen.
 

Kemény futómű és harapós fék is jár hozzá

Kemény futómű és harapós fék is jár hozzá

Kemény futómű és harapós fék is jár hozzá


Nem okoz gondot a teljesítmény kordában tartása sem, a gyári összkerékhajtás mellett az ABT sportfutóműve és nagy teljesítményű fékrendszere is segít benne. A cég állítása szerint a nagy teljesítményű sportkocsit úgy hangolták, hogy a mindennapokban is használható maradt.

Persze nem lesz egyszerű megbújni a hétfő reggeli forgalomban, mert az AS5-R megjelenése nem épp hétköznapi. A leültetett, spoilerekkel ékesített karosszéria vagy a különleges felnik már nem szokatlanok, de a kétszínű fényezés az avatatlan szemnek is feltűnik. A legtöbbeknek azonban a négy kipufogóvég lehet az egyetlen kapaszkodó az azonosításhoz, tekintve, hogy leginkább hátulról lehet majd látni, amint elhúz.