A Shell veszi át a Tesco magyarországi benzinkútjainak üzemeltetését – jelentette be kedden a két cég Budapesten. Az együttműködési megállapodás alapján a Tesco 15 évre adja bérbe magyarországi benzinkútjait az olajcégnek, amely teljes körűen üzemelteti majd az állomásokat, azaz mind az üzemanyagtöltést, mind a shopok működtetését ellátja.

A Tesco 51 benzinkútjának átvételével a Shell magyarországi töltőállomás-hálózata 249 tagúra bővül. A két cég közötti megállapodás a Gazdasági Versenyhivatal jóváhagyását követően léphet hatályba. A benzinkutak Shell márkajelzés alatt fognak működni a jövőben, és Shell üzemanyagokat forgalmaznak majd. Állítólag ez nem hoz majd áremelkedést az adott kutak üzemanyag-kínálatában. Legalábbis erre utal a Shell vezetőjének nyilatkozata:

“Biztos vagyok benne, hogy az autósok örülni fognak az új lehetőségnek, hiszen kiváló minőségű Shell üzemanyagokat tankolhatnak a Tescónál megszokott alacsony áron, s a Shell hálózatának speciális üzemanyag- és kenőolajtermékei és széleskörű szolgáltatásai is a vásárlók rendelkezésére állnak majd” – mondta Erényi Balázs, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke.

Ez persze bizonyosan nem vonatkozik majd a Shell prémium üzemanyagjaira, amelyek ezentúl ezeken a töltőállomásokon is elérhetőek lesznek.