Úgy hírlett, a Toyota és a Subaru a gazdasági válság miatt mégsem készíti el közös új sportkocsiját. A Toyota Motor Co. új elnöke, Akio Toyoda viszont nemrég egy interjúban elárulta, hogy nem álltak le a fejlesztéssel. Az autó ugyanis fontos része a Toyota politikájának, amelyben a fiatalabb vásárlóréteget célozzák meg. A padlólemez és a karosszéria már gyártásra készek.

A legendás Corolla AE86 hátsókerék-hajtással

A legendás Corolla AE86 hátsókerék-hajtással

A legendás Corolla AE86 hátsókerék-hajtással


Ugyanakkor a vezető azt is elmondta, hogy valamelyest csúszik a kocsi bemutatása, a gyártás csak 2012 márciusában indulhat. Nem változtattak viszont az autó tervezett árán, Japánban 21 ezer dollárnak megfelelő összegbe kerülhet. A Toyota célja, hogy egy elérhető áru élményautót dobjon piacra. Mire Európába ér, valószínűleg már nem lesz olyan olcsó.

Az autó jellegét tekintve a legendás hátsókerék-hajtású Corolla, az AE86, azaz Hachiroku utódja lesz, ezért a kódneve is 086A. Motorját és hajtását a Subaru szállítja majd. A boxermotorral ugyanakkor a Toyota közvetlen üzemanyag-befecskendezési rendszerét párosítják. Az alapverzió hátsókerék-hajtású lesz, de később egy turbós, nagyjából 300 lóerős összkerékhajtású modell is készül.