Különféle robbanószerkezeteket, aknát, grántot találtak szerda reggel a Nyugati pályaudvar melletti építkezésen. Miután több szerkezet szállítása is veszélyes lenne ezért várhatóan a helyszínen robbantják majd fel a tűzszerészek.

Emiatt megkezdték a környék lezárását és kiürítését 300 méteres sugarú körben, a korlátozás várhatóan délután öt-hat óráig eltarthat. Erre az időszakra lezárják a Nagykörutat a Váci út és a Podmaniczky utca között, nem jár majd a 4-es és 6-os villamos az érintett szakaszon. A Fehérvári út felöl az Oktogonig mennek a villamosok, míg a másik irányból pótló buszok viszik az utasokat.   A fentiek hatására várhatóan nemcsak a főváros ezen részén, de az egész belvárosban komoly torlódás alakulhat ki.

A  rendőrök kiürítették a Nyugati pályaudvar egy részét is, így jelentős forgalomkorlátozások lépnek életbe a vasúti közlekedésben. A pályaudvar első kilenc vágánya fogadja és indítja a váci, továbbá a gyors és IC-vonatokat. Az utasok csak a pályaudvar ezen részét használhatják majd.

A vonatközlekedés korlátozása miatt a Cegléd és Lajosmizse felől érkező elővárosi vonatok csak Kőbánya-Kispestig közlekednek és onnan is indulnak. Az utasok Kőbánya-Kispestről a gyors- és IC-vonatokkal utazhatnak a Nyugati pályaudvarig, illetve onnan Kőbánya-Kispestig. A vonatok Kőbánya-alsón is megállnak.

A nagyobb torlódások elkerülése érdekében a Vác-Veresegyház felől érkező és oda induló vonatok csak Rákospalota-Újpestig közlekednek és onnan indulnak. Az ideiglenes korlátozások miatt a délutáni és az esti órákban is késésekre kell számítani.