70 ezer magyar Swiftet hívnak vissza 2 Németországban kis híján 25 ezer, míg itthon kb. 45 ezer Swiftet hívhatnak vissza javításra – írja a kemma.hu. A tömeges visszahívás oka, hogy a 2005 és 2008 között Esztergomban készült összes új Swift csomagtartójának belseje rozsdásodásnak indulhat, ha vízzel érintkezik, és emiatt tönkremehet a világítás is.

A gyártó szerint a javítás időtartama 30-45 perc. Ez a javítási akció már a hatodik a kisautónál: eddig kuplung-, kézifék-, oldallégzsák-,  fék- és  benzinpumpa-meghibásodások voltak – jegyzi meg az oldal.

“A visszahívás a Magyarországon forgalomba került és az említett időszakban gyártott Swifteket is érinti. Az ütemezett visszahívás decemberben kezdődött,  folyamatosan értesítik kereskedőink az ügyfeleket. Először a korábban gyártott autók kerülnek sorra. Magyarországon kb. 45 ezer autót érint (hiszen több évnyi legyártott autó esik bele). Valóban egy rövid műveletről van szó, elsődlegesen kárpitcseréről, valamint – amennyiben szükséges – lámpacseréről is” – mondta a visszahívásról a Suzuki kommunikációs igazgatója, Ruska Viktória.

Forrás: Kemma.hu