A General Motors eredetileg a Detroiti Autószalonon szerette volna bemutatni a Chervolet Spark 2010-es verzióját, de januárban végül csak egy kép jelent meg az autóról. A leleplezés ideje márciusban, Genfben jön majd el, de már most is kiderül egy s más, és pár új kép is akad.

A Beat tanulmány nyomdokain született új Spark a konceptmodellel ellentétben nem három-, hanem ötajtós lesz, de a hátsó ajtók fogantyúit a tervezők ügyesen elrejtették az ablakok szegélyébe. A tanulmányhoz képest egy kicsit alakítottak a fényszórók formáján is, de alapvetően hű maradt a kisautó az előképhez.  

Az első beltéri fotó

Az első beltéri fotó

Az első beltéri fotó


A 3640 mm-es teljes hosszhoz társuló 2375 mm-es tengelytáv kellő helyet biztosíthat akár öt – nem túl nagy – felnőtt számára is. A beltér kialakításában, a műszerfalon és az ajtókon is felidézik a tervezők az autó külső fényezését, a vezető pedig egy, a motorbiciklik megoldásaira emlékeztető kijelzőt kap majd.

A bemutatkozáskor a motorválaszték két négyhengeres benzines erőforrásra korlátozódik, a kisebbik egyliteres, míg a nagyobbik 1,2 literes lesz – a gyártó 5,88 literes fogyasztást ígér 100 km-re.

Az új Spark globális modell lesz, de először Koreában és Európában kerül majd piacra, várhatóan 2010 elején.