Míg Olaszországban, Németországban vagy épp Szerbiában a válság elleni küzdelem jegyében az állam jelentős pénzbeli támogatással száll be az új hazai autók vásárlásába, addig itthon ez nem megvalósítható, mondta ma Bajnai Gordon.

“Hazánkban nem jelentenének megoldást az olasz és németországi autóvásárlást ösztönző programok, hiszen a magyar autóipar elsősorban exportra termel” – idézi a nemzeti fejlesztési és gazdasági minisztert a HírTV.

Bajnai hangsúlyozta azonban, hogy jelenleg egy új autóipari stratégia kialakításán fáradoznak a munkahelyek megtartása illetve megteremtése érdekében. Konkrét elképzelést nem említett a miniszter, mindössze annyit árult el, hogy igyekeznek olyan feltételeket teremteni, amelyek vonzóvá teszik Magyarországot a külföldi gyártók számára.

“Jövő héten fogjuk ezeket bejelenteni, a kormány most is dolgozik még ezeken. De mindenképpen akkorát kell lépnünk hogy ez érzékelhető különbséget jelentsen Magyarországon a vállalkozásoknak is, akik az embereket foglalkoztatják és azoknak a munkavállalóknak is, akik ma a vállukon viszik az országot. Tisztességgel dolgoznak, adót fizetnek, nekik könnyíteni kell a terheken, hogy megérje dolgozni, megérje minél inkább legálisan adózni és így Magyarországot előre vinni” – mondta.

Forrás: HírTV