2009. január 1-jétől Henning Putzke tölti be a BMW Magyarország Kft. ügyvezető igazgatói posztját. Az eddigi vezető, Tilo von Harling közel negyven, a BMW-csoportnál töltött év után nyugdíjba vonult.

Henning Putzke gazdasági mérnökként végzett, de már felsőfokú tanulmányai alatt elkezdte pályafutását a BMW-nél: két márkakereskedésben is dolgozott kereskedelmi és marketing területen.

Putzke 39 éves

Putzke 39 éves

Putzke 39 éves


1996 és 2002 között a bajor autókonszern németországi részlegének kereskedelmi és marketingosztályán helyezkedett el. Ezzel párhuzamosan, 1995-től a BMW Vezetéstechnikai Tréningek egyik oktatójaként is dolgozott. 2002 és 2006 között a BMW mexikói vállalatánál, 2006 áprilisától pedig Magyarországon irányította értékesítési igazgatóként a BMW és MINI személyautók kereskedelmét, majd 2007 szeptemberétől a marketingvezetői pozíciót is elvállalta.

Henning Putzke nevéhez fűződik többek között a BMW Premium Selection használtautó-program és a BMW Vezetéstechnikai Tréningek meghonosítása Magyarországon.

Az ügyvezető igazgatói posztot 2009 januárjától betöltő szakember szeret sportolni, utazni, fotózni és főzni. Szabadidejét mégis legszívesebben a családjával tölti. Felesége magyar, kisfiuk 2005-ben született Mexikóban.