Várhatóan ősszel a Frankfurti Autószalonon bemutatkozik a Ferrari F430 utódja. Az F450 értékesítése 2010 elején kezdődhet meg. Az autó igazi úttörő lesz, az olasz gyár ugyanis ezzel az autóval kezdi meg a korábban bejelentett zöldülési programját.

Ennek megfelelően az autó tömegét drasztikusan csökkentik, köszönhetően a szénszálas műanyagok, alumínium és kompozit anyagok felhasználásának több száz kilóval könnyebb lesz mint az F430. Emellett a karosszéria tervezésénél a korábbiaknál is szorosabban bevonják a Forma-1-es részleget, hogy csökkentsék a légellenállást.

V8-as akár az F430

V8-as akár az F430

V8-as akár az F430


Motorja közvetlen befecskendezéses V8-as, de hengerűrtartalma várhatóan 4,5 literes lesz, szemben a jelenlegi 4,3-mal. A fentiek garantálják, hogy az F450 jóval kevesebbet fogyasszon, mint a Ferrari jelenlegi sportautói. Természetesen a teljesítményről sem mond le a cég, így 520 lóerő körüli teljesítményre lehet számítani.

Elképzelhető, hogy az F1 eredetű szekvenciális sebességváltó után a versenysorozatban idén bevezetésre kerülő KERS energiatároló-rendszer is feltűnik a kocsiban.

Természetesen a kupé után nyithatótetős kivitel is készül a középmotoros kétülésesből, de arra 2011-ig kell várni.