Befejezi a ralizást a Mitsubishi – tudatta rövid közleményében a japán gyártó. A távol-keleti cég még korábban kivonult a rali-világbajnokságból, ezúttal pedig terepralicsapatát is felszámolja. A döntés értelmében már nem állnak rajthoz a 2010-es Dakar-ralin sem.

A Mitsubishi a Dakar-rali egyik legsikeresebb gyártója, 12 alkalommal győzedelmeskedett a sivatagi versenyen, az utóbbi évek a gyémántos márka sikereitől voltak hangosak.. Idén azonban szinte teljes csőd jellemezte a részvételüket, négy versenyautójukból csupán egy ért célba, az is az abszolút 10. helyen. 2009-ban vadiúj autóval indult a Mitsubishi a versenyen, de a dízelmotoros Lancer nem váltotta be a reményeket. Ezúttal a Volkswagen nyert.

A döntés hátterében azonban a közlemény szerint nem ez, hanem a gazdasági válság feszül. A cégnek emiatt jelentősen csökkentek az ilyen célra felhasználható erőforrásai.

Egyelőre nem tudni, mi lesz a csapat versenyzőivel, de vélhetően a Mr. Dakarnak nevezett Stephane Peterhansel, aki eddig kilencszer nyerte meg a Dakart, nem marad munka nélkül. Nem lepődnénk meg, ha a Volkswagen bejelentkezne érte.