Jelentős pluszteljesítményt kínál a Carlsson a tavaly bemutatott Mercedes-Benz SL felújított változatához. A német cég úgy növelte a V8-as blokk teljesítményét, hogy a 6208 köbcentis hengerűrtartalomhoz nem nyúltak.

Szériában 525 lóerőt kínál az AMG fegyvere, de a Carlsson-műtét után már 600-at mutat a számláló. Nyomatékból is több vár bevetésre, 630 helyett 705 Nm.  Ennek hatásra nemcsak a széria SL63 AMG-t veri az átalakított gép, de 612 lóerős SL65 AMG-t is. Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy 4,1 másodperc alatt gyorsul százra a Carlsson SL. Végsebességét ugyanúgy elektronika korlátozza, mint a gyári gépekét, csak nem 250-nél, hanem 325 km/óránál.


Miután az autó futóműve aktív, így a feszességén nem változtattak, viszont a rendszer átprogramozásával 30 milliméterrel alacsonyabbra került a kasztni. A CK63 RS-t különösen nagy kerámia féktárcsák lassítják, melyek a cég saját, 20 colos felnijei mögött bújnak meg.

Egyedi lökhárítók, diffúzorok és felfelé nyíló ajtók mutatják sportosabbnak az SL-t, de ami igazán látványossá teszi az Carlsson saját ún. Stealth Titanium Graphite matt szürke fényezése. Nem kevésbé exkluzív az utastér sem, az üléseket és számos elemet különleges velúrbőrrel vonták be.

Megkéri a Carlsson az átalakított SL árát, Németországban 272 ezer euróba, azaz, 81,7 millió forintba kerül egy komplett autó, de persze az utólagos átalakítás is kérhető.