A német ASMA Design az abu-dzabi királyi család megrendelésére kezelésbe vette a Mercedes-Benz SLR McLarent. A Perfectus névre keresztelt jármű különlegessége, hogy a karosszéria külső elemeit karbonból készítették el.

Persze nem marad érintetlenül a forma sem, átalakult az orrspoiler, a motorháztető, a sárvédők és a küszöbök is. A karosszéria fényezetlen, így bárki megcsodálhatja a szénszálakat, a jó összhatásért a 20 colos felnik is fekete középpel készülnek.

Az orrészen sok kis spoilert formáztak

Az orrészen sok kis spoilert formáztak

Az orrészen sok kis spoilert formáztak


Egyelőre nincs információnk arról mennyivel nyom kevesebbet az autó, de az ASMA nem is bízta csak erre a jobb menetteljesítmény elérését, felspécizték a sportkocsi motorját is. Az 5,4 literes, kompresszoros V8-as teljesítménye 700 lóerőre nőtt, miközben a maximális nyomaték 885 Nm.

Hasít is rendesen a Perfectus, képes 3,5 másodperc alatt elérni a 100 km/órás tempót, de javult az SLR végsebessége is. 334 helyett immár majd 350-nel száguldhat.

Mindezért persze keményen kell fizetni, hiszen 1 millió euróba ( kb. 300 millió forint) kerül a járgány, vagyis durván 400 ezer euróval több, mint az új ára. Ezzel mondjuk jóval drágább, mint egy Brabus SLR, de olcsóbb mintha a Mansory alakította volna át. Jó hír, hogy hamarosan bárki – feltéve, ha elég gazdag – rendelhet magának egy királyi átalakítást, miután az ASMA hajlandó másoknak is elkészíteni.