Gyorsan telik az idő, idén lesz négy éve, hogy a Renault bemutatta a Clio harmadik generációját. Tovább nem is várnak a frissítéssel, a Genfi Autószalonon leleplezik a típus felújított változatát.

Természetesen a fő karosszériaelemek megtartása mellett újul meg a kocsi. Változtatnak a lökhárítókon, a hűtőmaszkon, de a fényszórók és a hátsó lámpák is új formát kapnak. Emellett olyan slágerek sem maradnak el, mint az új színek, felnik, illetve dísztárcsák. Állítólag többféle formában érkezik az autó az egy egyszerűbb mellett készül sportosabb megjelenésű Clio GT is, de továbbra is az RS lesz az igazi sportgép.

Megjelenik az 1,4-es turbómotor

Megjelenik az 1,4-es turbómotor


Az utastérbe kissé átdolgozott műszerfal kerül, amely az új Megane belső jegyeiből építkezik majd. A tulajdonosok jobb anyagminőségnek és új kárpitoknak örülhetnek. Az újítás a három és ötajtós, illetve kombi modelleket is érinti.

Megmaradnak az ismert 1,2-es, 1,6-os, illetve 2,0 literes benzinmotorok, újdonság viszont az 1,4 turbó lesz 130 lóerő körüli teljesítménnyel. A dízelpalettát az 1,5-ös blokk kétféle (85 és 105 LE) kivitele alkotja majd.