Kevés hely lehet a világon – ha van egyáltalán -, ahol több különleges autó tűnik fel az utcán, mint Monte-Carlóban. Ám a most következő autó még a szupergazdagok lakóhelyén is feltűnést kelt. A FAB Design a Maybachot vette kezelésbe.

Persze láttunk már ilyet, hiszen a Brabus is felspécizte a Daimler csúcsjárművét, de ők az elegancia megtartása mellett tüsténkedtek. Nem úgy a svájci cég emberei.

Feltűnő jelenség

Feltűnő jelenség


Szokásukhoz híven agresszív formákkal és feltűnő színnel látták el az autót. A FAB híres arról, hogy látványosan kiszélesíti az általa jegyzett járművek sárvédőit, ez ezúttal sem maradt el. De szintén rájuk jellemző a cápa kopoltyújára emlékeztető nyílások kialakítása is. A Maybach rövidebb, azaz 5,7 méteres változatán alapuló gépet természetesen leültették és egyedi felnikkel díszítették. Láthatóan a többi FAB-modellhez hasonlóan az utastér is teljesen új borítást kapott.

Egyelőre csak a fotók állnak rendelkezésünkre, hogy megítéljük az autót, de ismerve a cég munkáját, kevéssé valószínű, hogy a motor érintetlen maradt. A Maybachban szereplő 5,5 literes, duplaturbós blokk Mercedes-modellekben is szerepel, azokhoz általában 650 lóerős teljesítményt kínál a FAB. Valószínű, hogy most is legalább ekkor teljesítmény gyorsítja a luxusautót, amely így akár 300-zal is száguldhat.

Az utastéren is dolgoztak

Az utastéren is dolgoztak


Vélhetően nemcsak az autó látványa megdöbbentő, de az ára is. Nagyjából 140-170 millió forintba kerül jelenleg egy Maybach, s ehhez jön még az átalakítás, ami akár a tízmilliós nagyságrendet is elérheti.

A Párizs Hotel előtt készült képeken egyébként nem ez az egyetlen különleges gép, hiszen ott parkol a FAB Design egy átalakított Mercedes CL-je is.