Szerdán hajnalra visszatért az igazi tél Magyarországra, a Dunántúlon már este havazott, egyes helyeken most is esik. Vas és Zala megye egyes részein 20 centiméteres hótakaró alakult ki. Magyarországi viszonylatban komoly havat jelentettek Zalaegerszeg, Körmend és Vasvár környékéről.

A téli csapadék rögtön problémát is okoz. A 86-os úton Zalalövő mellett a síkos burkolaton több kamion megcsúszott, az árokba került. Az utat lezárták a forgalmat elterelik. Sokfelé ágak hullottak az útra, máshol a villanyvezeték szakadt le. Elzárt település azonban nincs.

A munkagépek tisztítják az utakat, aki elindul, óvatosan vezessen, tartson nagyobb követési távolságot. A síkos úton ajánlatos elkerülni a hirtelen kormánymozdulatokat, bánjunk finoman a gáz- és fékpedállal is. Az autó tankja legyen legalább félig, egy pokrócot és italt is vigyünk magunkkal, ha a hideg időben lerobban vagy elakad az autó, könnyebben vészeljük át így.

A nap hátralévő részében borult idő várható, sokfelé lesz csapadék. Általában esőre számíthatunk, de a Dunántúlon egyre többfelé havas eső, havazás formájában érkezik a csapadék. Az északi, északkeleti szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten helyenként viharossá fokozódik. A Dunántúlon a magasabban fekvő helyeken hófúvás várható.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 0 és +5 fok között várható. Késő este -1, +4 fokra számíthatunk

Forrás: Met.hu