A FIAT-ot alapító Agnelli család azt tervezi, hogy 2 millió eurós tőkeemelést hajt végre az olasz vállalatban – írja olasz lapra hivatkozva a Reuters. Az újság úgy tudja a család célja az, hogy nagyobb részesedése legyen az egyesülésre készülő cégben. Jelenleg a FIAT 30 százaléka az Agnellieké.

Mint ismeretes, a FIAT 35 százalékos részesedést szerez a Chryslerben. Ám ennél is izgalmasabb az a hír, hogy az olasz gyártó arra készül, hogy egyesüljön a Peugeot és Citroën márkákat tömörítő PSA-val, hogy közösen vészeljék át a gazdasági válságot.

Úgy tudni a FIAT jelenleg tőkét gyűjt az üzlethez, az Agnelli-pénz mellett két bank is adna hitelt az utóbbi években talpra állt konszernnek. A FIAT-nak ugyanis egyéves opciója van arra, hogy további 20 százalékos részesedést szerezzen a Chryslerből.

Ha összejönne a FIAT-PSA-Chrysler mogul, az lehetne a világ 3. legnagyobb autógyártója, megelőzve a Volkswagen-konszernt. A FIAT és a PSA már 1978 óta dolgozik együtt, főként teherjárműveken. Közös gyáraikból kerülnek ki pl. a Peugeot Expert /Citroën Jumpy /Fiat Scudo modellek.