Bemutatta a SEAT a fejlesztés alatt álló elektromos hajtású járművének prototípusát Miguel Sebastián spanyol ipari, idegenforgalmi és kereskedelmi miniszter számára. A spanyol márka első elektromos hajtású prototípusa a Leonra épül, amelyben a hagyományos belső égésű motort elektromos hajtóegység egészíti ki.

A Leon Twin Drive Ecomotive a városi közlekedés során elektromos hajtással üzemel, amely lítiumion akkumulátorokból nyeri az energiáját, a hosszabb távolságokra viszont belső égésű motort használ. Az autó hátuljába szerelt elektromos motor önállóan 100 kilométer/óra csúcssebességgel képes mozgatni a Leont, maximálisan 50 kilométert lehet megtenni egyetlen feltöltéssel.


A prototípusban a sebességváltót, a fékrásegítőt, a fűtést, a hűtést, valamint az elektromos rendszerek jelentős részét szintén átdolgozták.

A Twin Drive Ecomotive projekt az első lépés a teljes mértékben elektromos hajtású gépkocsi felé vezető úton, amely 2014-re jelenhet meg a spanyol márka kínálatában. A tervezet az elektromos hálózatról tölthető hibrid hajtási rendszer fejlesztését irányozza elő, mégpedig a belső égésű motorok fokozatos kiiktatásával