Újabb halálesetekkel bővült a Dakar-rali ebből a szempontból amúgy sem rövid listája. A chilei rendőrség közlése szerint a verseny egyik szervizkamionja ütközött pénteken egy kis járművel, amelynek mindkét utasa életét veszítette a balesetben.

A baleset körülményei egyelőre nem világosak, a beszámolók ellentmondanak egymásnak abban a tekintetben, hogy a kamion vagy a másik jármű vezetője volt a hibás, mindenesetre a rendőrök őrizetbe vették a kamionost.  

2009-ben ezt megelőzően egy francia motoros, Pascal Terry halt meg.

A mostani két halottal már 55-re emelkedik a halálos áldozatok száma Dakar 30 éves történetében, és még szomorúbb, hogy az elhunytak között egyenlő arányban vannak versenyzők és olyanok, akik nem feltétlenül vállalták a versennyel járó veszély, sőt ártatlan civilek voltak.

Szombat a pihenésé volt egyébként, a mezőny a chilei Valparaisóban gyűjthetett rendezhette magát az igen nehéz előző pár nap után. Ma újraindul a verseny, amely pontosan egy hét múlva ér véget.

Palikékért szoríthatunk

Palikékért szoríthatunk


Az autósoknál a riválisok kihullásával teljes a Volkswagen-uralom, az első három helyen a német gyártó autói állnak Carlos Sainz vezetésével. A motorosok versenyét is egy spanyol vezeti, Marc Coma kényelmes előnnyel áll az üldözők mögött. A kamionosoknál két Kamaz – Csagin és Kabirov – birkózik a holland De Rooyjal.

A magyar indulók közül eddig szerencsére csak a Szalay-féle Darázsi-Bahor-Kis kamionos trió esett ki eddig, de igazán jó eredményre már csak a Nissannal versenyző Palik László-Darázsi Gábor párosnak van esélye, ők a 12. helyen állnak az autós mezőnyben.