A Hennessey Performance Engineering bejelentette tervét, mely szerint jövő év elejére egy kiemelkedő teljesítményű Chevrolet Camarót dob piacra. A retrojegyekkel büszkélkedő kocsi igazi izomautó lesz, miután az orrába a Corvette ZR1 motorja kerül.

Azonban a texasi székhelyű cég nem elégszik meg a General Motors valaha épült legerősebb szériajárművének 650 lóerős alapteljesítményével. A kompresszoros V8-as blokk náluk 705 lóerőig erősödik, miközben a nyomaték 822 newtonméterről 971-re nő. Igazán impozáns adatok!

Nemcsak a motor, de a ZR1 15 colos karbon-kerámia féktárcsái is átköltöznek a Camaróra, amelyek talán képesek lesznek féken tartani a brutális teljesítményt. A várható kiemelkedő menetteljesítmény okán új futóművet szerelnek a Chevy alá, de módosítják a kasztnit is. Elöl, hátul és oldalt is kis, karbonból készült szárnyak javítanak majd az autó stabilitásán. Az autó megjelenését a hűtőmaszk mögé rejtett fényszórók javítják, de a ZR1-hez hasonlóan, itt is egy plexi kerül a motorháztetőbe, hogy a Hennessey által módosított LS9 kintről is jól látható legyen. 

A HPE700 vevői nemcsak egy autót kapnak, de egynapos vezetési tréninget is a Lonestar Motorsports Parkban. Erre a legtöbbeknek szükségük is lesz. Az első autót árverésen értékesítik, de később kijelölt Chevrolet-kereskedőknél is meg lehet rendelni.

Az ára a teljesítményéhez mérten igen kedvező, az USA-ban mindössze 109,500 dollár, vagyis 22 millió forint.

John Hennessey és a Venom 1000-es:


 

A Corvetthez már elérhető a Hennessey motortuningja. A 700 lóerős motor 581-et tud hátsó keréken: