A hét legnehezebb napján is kiválóan szerepelt a Palik Racing Team mindkét egysége. A Palik László – Darázsi Gábor páros a szerdai 506 kilométeres szelektív szakaszon pályafutása legjobb részeredményét elérve a 16. időt autózta, így az összetettben a 15. helyen áll. Ez annál is inkább figyelemreméltó, mert kalandból sem volt hiány.

“Mi is majdnem pórul jártunk” – mesélte Palik László. “Nagy szerencse is kellett ahhoz, hogy elérjünk a napi célba. Két defektet kaptunk, majd eltört az egyik első féltengelyünk. Azt még magam sem tudom, miként vergődtünk át a dűnéken, hiszen egyszer majdnem orra estünk, de valahogy megúsztuk. Összességében természetesen elégedett vagyok a teljesítményünkkel, tényleg hihetetlen, hogy ilyen előkelő helyen állunk a Dakar-rali ötödik napja után.”

Szaller is keményen nyomja

Szaller is keményen nyomja

Szaller is keményen nyomja


Nem panaszkodhat a Palik-csapat kamionos egysége sem. A Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor trió tegnap 14. lett, így abszolútban már a 12. pozíciót foglalja el.

A 2009-es Dakar-rali 5. napján az autósok között Giniel de Villiers volt a leggyorsabb Volkswagenjével, őt csapattársa, Dieter Depping követte 2:18 perces hátránnyal. A 3. helyen Robby Gordon Hummerje futott be valamivel több mint 4 perces lemaradással.