Új szolgáltatással bővült az Állami Autópálya Kezelő Zrt. virtuális e-matrica-értékesítő rendszere. A társaság viszonteladói hálózatába tartozó iziSHOP fejlesztésének köszönhetően januártól az úthasználók már éves autópálya-matricát is vásárolhatnak mobiltelefonról az interneten keresztül.

Az árak – a D1, D2, D3 és D4 kategóriáktól függően – 37 200 Ft-tól 198 000 Ft-ig terjednek, azaz az éves matricák “benzinkúti” áron, tehát kényelmi díjaktól és SMS-költségektől mentesen szerezhetők be. A GPRS-adatátvitel költsége pedig 1-10 forint.

Az iziSHOP szolgáltatásán keresztül lebonyolított fizetések nem telefonszámláról, hanem bankkártyáról történnek, ezáltal a fizetési tranzakciók összegét nem korlátozza sem a szűkös telefonegyenleg, sem a magán vagy a céges telefon használata, s külföldiek is igénybe vehetik.

Az ÁAK Zrt. virtuális matricaértékesítő rendszere 2006 tavaszán indult. A járművezetők először SMS-ben, majd az év végén már interneten és telefonhívással is beszerezhették az úthasználati jogosultságokat

Az új szolgáltatás részleteiről a iziShop weboldalon tájékozódhatnak.