A Dakar-rali történetének 26. versenyzői halottjára, a francia Pascal Terryre tegnap bukkantak rá. A 49 éves yamahás pilóta először vett részt a terepraliversenyen, de a szervezők és az eset vizsgálatát végzők szerint nem a tapasztalatlansága okozta a halálát.

Terry még vasárnap tűnt el, de félreértések, és kommunikációs hibák miatt hiánya csak hétfőre vált nyilvánvalóvá. A yamahás a második szakaszon jelezte a szervezőknek, hogy kifogyott az üzemanyaga, később pedig vészjelet is küldött, de végül az a hír terjedt el, hogy megérkezett a táborba, így a keresés igen sokára indult meg. A motoros holttestére tegnap hajnalban akadtak rá egy a kijelölt útvonaltól félreeső, sűrű növényzettel borított helyen, nem messze a járművétől, étellel és itallal a közelében.

A tegnap elvégzett boncolás eredménye szerint a versenyző valamikor vasárnap, esetleg hétfőn halhatott meg, sérülésnek, kiszáradásnak nem volt nyoma, a halál oka a tüdőben felgyülemlett folyadék és szívinfarktus volt. Az orvosok szerint Terry problémáit esetleg valamilyen mérgező étel okozhatta.