A Palik László, Darázsi Gábor páros volt a legjobb magyar autós egység a 2009-es Dakar-rali hétfői szakaszán. A terepralibajnok páros az 551 kilométeres szelektíven a 19. helyen végzett, így az összetettben feljött a 16. pozícióba. Érthető, ha a Palik Racing Team versenyzői elégedetten szálltak ki a Nissanból a nap végén.

“A pálya nagy részét megint padlógázon tettük meg, ismét alaposan meghajtottuk a kocsit” – nyilatkozta Palik László. “Gabi szenzációsan navigált, egyetlen métert sem tévedtünk, nincs okunk a panaszra. A tizenhatodik helyen állunk, természetesen elégedettek vagyunk a pozíciónkkal, de most is csak azt mondom, egyelőre felesleges az eredménylistát böngészni. A viadal elején járunk, nagyon hosszú még a Dakar-rali, bármi megtörténhet. Jó hír a számunkra, hogy a tempós szakaszokat hamarosan felváltják a technikás szelektívek, márpedig ezek jobban fekszenek a Nissanunknak.”

A Palik Racing Team kamionos egysége is célba ért. A Szaller Zoltán, Pócsik László, Csitári Tibor trió legjobb magyarként a 15. helyen végzett, az összetettben pedig a 17. pozíciót foglalja el.