Miközben Szalay Balázs már az abszolút 14. helyig jutott a 2009-es Dakar-rali 3. napjára, addig a csapat másik versenyjárműve folyamatos gondokkal küzdött.

Már az első két szakaszt is csak nagy nehézségek árán tudta teljesíteni a Darázsi Zsolt -Bahor Bea – Kis Róbert trió, miután az MAN kamion motorja többször meghibásodott. Azonban valahogy mindig eljutottak a táborig, így reggelre a szerelők meg tudták javítani.

Ám a tegnapi  Puerto Madryn – Jacobacci közötti szakaszt már nem tudták befejezni. Ezúttal is a kamion motorja ment tönkre, de amikor megtörtént a baj túl messze voltak még a tábortól, nem tudtak értük menni, nekik pedig nem volt idejük arra, hogy helyben megjavítsák és nekiálljanak a hátralévő több száz kilométernek. Mire beértek volna a táborba, a mezőny addigra már másfelé jár, vagyis lekésik az előírt időket. Ezzel kiesett a kamion, amely már négy Dakart teljesített.

Ez azonban nemcsak a fenti versenyzőknek rossz hír, de a Szalay Balázs-Bunkoczi László duónak is. Ők most háttértámogatás nélkül maradnak. Nem az a baj, hogy nem találnak olyan partnert, aki elviszi a felszerelésüket, de nincs mit bepakolni, mert az autójuk fő tartalék alkatrészei a kamionban vannak.

A legénységből Bahor Bea hazarepül, a két srác, Darázsi Zsolt és Kis Róbert Buenos Airesből ismét nekivág a túrának és autóval megy a csapat után, hogy csatlakozzon a Dakar mezőnyéhez.