Nem akármilyen meglepetésben volt részük Harold Carr családtagjainak. A 89 éves orvos halála után a garázsában egy pár porosodó klasszikus autóra bukkantak, amelyről kiderült, hogy nem akármilyen értéket képvisel.

A rokonok meglepetésére egy régebbi Aston Martin és Jaguar E-Type mellett egy 1937-ben készült Bugatti Type 57S Atalante is előkerült. A kétajtós sportkocsiból összesen 17 példányt készítettek, ennek is köszönhetően irtózatosan drága. A család előtt eddig titokban tartott kocsit Carr 1955-ben vásárolta, mindössze 895 fontért (255 ezer forint), de egyes feltevések szerint 1960 óta használaton kívül volt a jármű, mivel később már nem fizettek utána útadót.

A fentieknél azonban sokkal többet ér az autó, az értékesítést végző Bonhams aukciósház szerint 3 millió fontot (850 millió forint) is megér, sőt ha kitisztítják, kissé feljavítják, és a kereslet is úgy alakul, akár a duplájáért is elmehet, a február 7-ére szervezett árverésen.

Lemosva már most is mutatós

Lemosva már most is mutatós


Mindez annál is inkább igaz, mert tavaly egy hasonló modell 7,92 millió dollárért (1,253 milliárd forint) kelt el, aminél drágábban autót még nem adtak el aukción Észak-Amerikában.

A kétüléses autó jó állapotban van, eredeti a motorja, a sebességváltó és a karosszéria is, kisebb változtatások persze vannak rajta, amit a korábbi tulajdonosok ejtettek meg. A legfontosabb változás azonban az, hogy az eredeti nyolchengeres motorhoz egy kompresszort is kapcsoltak, 175-ről 200 lóerőre növelve a teljesítményt. Ezt számos más 57S modellnél lehet látni, miután a Bugatti gyárilag is épített ilyen változatot.