2009-ben mutatták volna be a Honda új sportkocsiját, az NSX utódát, ám ebből semmi nem lesz. A japán gyár első embere az év végi összegzésében elárulta: nem készül el az autó. “Az NSX V10-es motorral szerelt utódmodelljének fejlesztését leállítjuk” – mondta Takeo Fukui elnök-vezérigazgató.

A vezető elárulta, hogy a Honda úgy véli, a gazdasági helyzet jövőre tovább romlik, ezért a vállalati erőforrásait a hosszú távú terveire összpontosítja, amelyek alapja a környezetbarát technológiák továbbfejlesztése. Ezért minden korábbinál nagyobb mértékben koncentrálják az erőforrásaikat annak érdekében, hogy üzemanyag-hatékony termékeket fejlesszenek ki.

Az NSX nem készül el

Az NSX nem készül el


A közeljövőben a Honda a hibrid modellekre, a motorkerékpárokra és a kisautókra összpontosít, felgyorsítja az ilyen modellek fejlesztését, mert várható, hogy a globális kereslet nő majd ezek iránt. A változó nyersanyagárak hatásának minimalizálása érdekében az olyan termékekre helyezik a hangsúlyt, amelyek csak minimális mértékben szorulnak rá a drága anyagokra, s így a termékek költséghatékonysága stabil lesz.

A Honda már dolgozik egy új kisautó fejlesztésén, amely a Jazznél is kisebb. Ennek piaci bevezetése két-három éven belül várható, miközben az egyesült államokbeli és a japán piacra szánt közepes és nagyméretű autók bevezetését későbbre halasztják. Hogy termékei még vonzóbbak legyenek a kisautók kategóriájában, a Honda továbbfejleszti kis lökettérfogatú dízelmotorjait is.