Még nyolc napig lehet licitálni az eBay kereskedelmi oldalon egy repülő autóra. Az N103D lajstromjelű Aerocar One nem épp fiatal jószág, hiszen 1956-ban készült el. Ám ez az egyik a gyártott 6 darab Aerocar közül, amely a mai napig használható, négy múzeumokban pihen.

Az „autót” Moulton B. Taylor tervezte1946-ban, majd 1949-ben repült először a prototípus. A megoldás viszonylag egyszerű, a repülő – autóként funkcionáló – fülkéjéről leszerelhetőek a szárnyak illetve a farokrész, amely közúton vontat maga mögött. Állítólag mindössze öt perc alatt elvégezhető az átalakítás.

Eladó a repülő autó – videó 1
Eladó a repülő autó – videó 23


A járművet egy 136 lóerős Lycoming O-290-es motor mozgatja. Közúti sebességéről nem sokat tudni, de a levegőben 175 km/órás tempóra képes. A kétszemélyes gép 480 kilométerre juthat egyetlen feltöltéssel. Autóként eddig 303 üzemórát használták, viszont több mint 1100 repült üzemóra van benne. A motorja viszont felújított 22 órát használták.

Persze a sci-fibe illő jármű nem lesz a hétköznapok része, tekintve, hogy az eladó nem kevesebb, mint 3,5 millió dollárt (720 millió forint) kér érte. Mindez legföljebb egy gyűjtőnek érheti meg, hiszen aki repülő autóra vágyik az ennél jóval olcsóbban vehet egy Autovolantort.

Az Aerocarra itt lehet licitálni, ha az eredetire nem futná lehet venni fából készült asztali makettet 68 dollárért vagy modellt 98 ért.

Akcióban a másik használatban lévő Aerocar: