Nem tesznek jót a filmforgatások az új modellek titokban tartásának. Ahogy korábban a Mercedes-Benz GLK is lebukott, úgy a hamarosan érkező új BMW sem maradt titokban.

Az új BMW Z4-ről kiszivárgott kép állítólag a Michael Douglas főszereplésével készülő Solitary Man forgatásán készült. A jelenet a hírek szerint egy BMW-szalonban játszódik.

Várhatóan 2010-ben mutatkozik be a bajorok új roadstere, amelynek legnagyobb újdonsága egyértelműen az lesz, hogy nyitható fémtetővel kerül forgalomba, leváltva a korábbi vászontetős megoldást, ahogy a 3-as BMW-nél is láttuk. Mindez persze a súly és a csomagtartó méretét hátrányosan érinti. Az autó a korábbinál nyúlánkabb – főként a motorháztető – és szélesebb formát kap.  


Elsőként várhatóan 3,0 literes soros hathengeres motorral kerül piacra. A 272 lóerős blokk remekül illik az autó karakteréhez. Később jönnek az olcsóbb változatok, a fenti motor 25i jelzésű 218 lovas kivitele, illetve a 2,0 literes négyhengeres 170 lóerős teljesítménnyel. Szériában mindegyikhez hatfokozatú manuális váltó jár, felárért viszont 7 fokozatú duplakuplungos automatára cserélhető. Hallani arról is, hogy dízelmotort is bevetnek majd.

Várhatóan 2010 végéig kell rá várni, de elkészül a Z4 M is, amely szintén változtat a hagyományokon, azaz nem az M3-as motorját örökli. A V8-as helyett a 3,0 literes turbós erőforrást javítják fel számára, 360-370 lóerős lehet.