Megmutatta a Honda, milyen lesz a 2010-es Insight hibrid sorozatgyártású modell amerikai piacra szánt változata. Persze részleteket továbbra sem árultak el, de a 2009. januári világpremier előtt láthatjuk a Toyota Prius ellenfelének szánt gépet. A kiadott kép szerint szinte egy az egyben a tanulmányautó kerül a kereskedőkhöz, csupán minimális részleteiben változtattak rajta.

A jármű külsejének kialakítása során nagy hangsúlyt kapott, hogy különösen áramvonalas karosszéria szülessen, így jelentősen csökkenthető a fogyasztás. A 4,3 méter hosszú Insight modellbe a Honda könnyű és kompakt hibridrendszere kerül. A rendszer fő erőforrása egy 1,3 literes benzinmotor, amelynek teljesítményét egy villanymotor egészíti ki.

Nincs sok különbség a tanulmányhoz képest

Nincs sok különbség a tanulmányhoz képest

Nincs sok különbség a tanulmányhoz képest


Az autó különlegessége az új vezetést támogató rendszer amely valós idejű információkat ad a sofőrnek a vezetési stílusának gazdaságosságáról, segítve őt az üzemanyag-fogyasztás és a széndioxid-kibocsátás mérséklésében.

Magyarországon is kapható lesz az innovatív autó, tavasszal mutatkozik be, küllemében nagyon hasonló a képen láthatóval. A japán autógyár összesen évi 200 ezer darabot akar eladni világszerte a típusból.