Hétfő éjfélig lehet felmondani az idei kötelező gépjármű-felelősségbiztosításokat, úgyhogy ma még van lehetőség a váltásra. Idén várhatóan a tavalyinál is többen válthatnak biztosítót, akár 1 millióan is. A piacvezető Netrisk.hu adatai szerint eddig az új szerződések 31 százalékát az Allianz kötötte, míg a most debütált Wabardot a kötelezőt váltók 15 százaléka választotta.

Jó tudni, hogy a felmondó nyilatkozat csak akkor érvényes, ha írásban kapja meg azt a biztosító, vagyis a mai napon már csak fax, vagy személyesen eljuttatott levél formájában történhet, mert a postai küldemény már nem érkezhet meg a határidő lejárta előtt. Az elektronikus levél pedig nem felel meg a törvényi szabályozás szerint.

Aki mára halasztotta a váltást, az már csak magára számíthat, miután az alkuszok ilyenkor már nem vállalják a lemondás elintézését, azt az ügyfélnek magának kell megtennie. Az új biztosítás megkötését bízhatják viszont alkuszra, de maguk is utánajárhatnak, a lényeg azonban, hogy december 31-re meg kell kötni az új szerződést. Akik nem mondják fel a jelenlegi biztosításukat, azokkal automatikusan szerződést hosszabbítanak a társaságok.

Forrás: Inforadio.hu