Ha tankolni kell…

Akik szinte rettegnek a benzinkutaktól, és összeszűkült szemmel figyelik, amikor a benzintartály tartalmának ürülését vészesen jelző kis piros lámpa kivillan, leggyakrabban maguk sem tudják megmagyarázni félelmük okát. Nyilván nem a néha igencsak jóképű benzinkutas fiúktól tartanak…

A megoldás

Parkolás

Miért lett ilyen sok autó hirtelen?

Miért lett ilyen sok autó hirtelen?

Miért lett ilyen sok autó hirtelen?


Az általunk megkérdezett nők szinte egyöntetűen horrorfilmhez hasonlították a kocsival megérkezés után következő helykeresés és helyre-beparkolás szinte minden válfaját.

Hogy csak a legdurvábbakat említsük:
1. a tolatva beállást merőlegesen kialakított szűk helyre, két kocsi közé.
2. a szűk utcában, padka mellé párhuzamos beállást 72 fokban – tolatva – két autó közé.
3. az emelkedő utcában padka mellé párhuzamos beállást tolatva, két autó közé, kézifék használatával megspékelve.

A megoldás

Kézifékes indulás

Közvetlen környezetünkben is tudunk olyan női sofőrről, aki egy enyhén emelkedő utcát csak azért kerül el rendre, mert annak végében egy kellőképp beláthatatlan, ráadásul kézifékes indulást igénylő kereszteződés van.

Ordas nagy veszély leselkedik rá hátulról

Ordas nagy veszély leselkedik rá hátulról

Ordas nagy veszély leselkedik rá hátulról


Ugyanezen megfontolásból ugyanezen ismerősünk elkerül minden más olyan szituációt  – vagy ha nem is kerüli el, a stressztől az esetek legnagyobb százalékában lefullad autójával – ahol emelkedőről kell elindulni.

A megoldás

Ha csúszik a gumi

Ahogy kezd egyre hidegebb lenni, úgy nő azoknak a sofőröknek a száma, akik a nyirkos, fagyos, esős utaktól való félelmükben visszafogják magukat és a kelleténél is lassabban haladnak kis hazánk útjain. A lassan járj, tovább érsz elve valóban fokozottan érvényes a szürke, nyirkos reggeleken és éjszakákon, fagyos erdei utakon és novemberi eső áztatta kanyarokban.

A megoldás

Gumicsere

Nos, a gumicserés mizériát nem véletlenül tettük para-listánk legvégére. Tudjuk, hogy a jogsihoz szükséges feladatok közt előkelő helyet foglal el az emelő bemutatása és a kerékcsere elméletben való elvégzése. És tudjuk azt is, hogy bárhol, bármikor előfordulhat, hogy egy véletlen baleset folytán le- és fel kell szerelni egy kereket a kocsira. És próbáltuk is. De a feladat nem könnyű. A speckó géppel betekert csavarokat még egy fizikaialag topon lévő nő sem biztos, hogy ki tudja lazítani, és az sem garantált, hogy az emelővel könnyedén elbánik.

A megoldás

Tippek, hasznos tanácsok női vezetőknek a cikk folytatásában.
Tovább a WellnessCafe.hu-ra