A MÁV-biztosító csődje nyomán

Wabard Biztosító Zrt. néven új kötelező felelősségbiztosító kezdi meg tevékenységét hazánkban. Az új szereplő belépését a MÁV-biztosítónál lelepleződött sikkasztás és a biztosítóegyesület csődje indokolta, mert a MÁV-ÁBE biztosította a főtulajdonos, Wáberer György 4200 darabos teherautó-flottáját.

A logisztikai cég évi egymilliárd forintnál többet költ a biztosításokra és a saját állományának kétszereséből már kitermeli egy saját biztosító önköltségi működését, ezért döntöttek az új biztosítóintézet megalapítása mellett.

A saját flotta az állomány alapja

A saját flotta az állomány alapja

A saját flotta az állomány alapja


Dr. Békesi László, a Horn-kormány egykori pénzügyminisztere, a Wabard Zrt. igazgatóságának elnöke szerint ez egy tőkeigényes és bizonyos mértékben kockázatos vállalkozás, de a piac elbír még jó néhány szereplőt.

Az idei cél 30-50 000 magánautós

A Wabard a haszonjárművek mellé az idén őszi kampányban 30-50 000 magánutóst kíván megnyerni, közülük a frissdiplomás pályakezdőknek, a két vagy többgyermekes családoknak és a 40 éven felüli közalkalmazottaknak kalkuláltak kedvező díjakat.

Szerintük az előbbiek kockázatát csökkenti, hogy vigyáznak az első fizetésükből részletre vett autóra, a gyermekesek pedig eleve óvatosabban vezetnek.

A közalkalmazottak kockázata és díja is alacsonyabb

A közalkalmazottak kockázata és díja is alacsonyabb

A közalkalmazottak kockázata alacsonyabb


Az állami alkalmazottak baleseti kockázatát a közlekedési szokásaik mérséklik, mert stabil kezdési és végzési időpontban, jellemzően azonos útvonalon autóznak, ami kisebb veszéllyel jár, mint magánvállalkozóként az országot átszelni, gyakran ismeretlen tájakon.

Casco is lesz

Az új biztosító egy szál ügyfélszolgálati irodáját a fővárosban, a csepeli Szabadkikötő út 5-7 alatt rendezi be. Később a Wabard Zrt. a kötelező gépjármű-felelősségbiztosításon kívül cascóval, kezességvállalási biztosítással és a fuvarozás területén szükséges ún. CMR-árubiztosítással is piacra lép.