A rendőrség is készül a hétvégére 2 A Mindenszentek és halottak napján, a korábbi évekhez hasonlóan, idén is nagyobb személygépkocsi és utasforgalomra számít a rendőrség. Polgárőrökkel közreműködve, rendőrök segítik a közlekedést a temetőknél, pályaudvarokon, parkolók környékén és nagyobb közlekedési csomópontokon.

A határátkelőhelyeken szintén forgalomnövekedéssel kell számolni, de az előrejelzések szerint Záhony határátkelőhely kivételével nem kell 30 percnél hosszabb várakozásra számítani.

A folyamatos gépjármű- és gyalogosforgalom biztosítása, a torlódások és a közlekedési dugók elkerülése érdekében a rendőrség arra kéri a közlekedőket, hogy a kihelyezett közlekedési és tájékoztató jellegű táblákat, valamint a rendőrök jelzéseit vegyék figyelembe.

Ugyanakkor felhívják a temetőkbe látogatók figyelmét, hogy a parkoló gépkocsikban látható helyen ne hagyjanak csomagokat, táskákat, értéktárgyakat. A tömegközlekedési eszközökön utazók az értékeiket jól zárható felsőruházatukban vagy táskájukban helyezzék el. A csomagjaikat még rövid időre sem hagyják felügyelet nélkül, és a tömegközlekedési eszközön azokat úgy helyezzék el, hogy folyamatosan figyelemmel tudják kísérni.