Megoldás válság idejére? 2 Az amerikai másodlagos jelzálogpiaci válság hatása miatt kialakult folyamatok okán válságban van az autóipar és a finanszírozás is. Piaci információk szerint míg korábban az autófinanszírozási kérelmek 90 százalékát befogadták a bankok, addigra mára ez az arány 60-70 százalékra esett vissza – írja közleményében a Fox Autorent.

Számos lízingcsoportnál felfüggesztették a svájci frank alapú finanszírozások befogadását, és a forint alapú finanszírozás pedig drágul. Ezért a jelenlegi hitelfeltételek mellett a bérleti konstrukció versenyképesebb a banki finanszírozású autókkal szemben – állítja a cég.

A bérleti konstrukció rugalmasabb a lízingnél és a banki finanszírozásnál, ezeknél 10-30 százalékos önerőt kér a pénzintézet, a bérautónál viszont nincs ilyen megkötés, illetve sokkal egyszerűbb kilépni a szerződésből is. Mint mondják, a bérlethez kapcsolódó összes szolgáltatást figyelembe véve ez a konstrukció nem drágább, mint a lízing vagy a részletre való vásárlás, így a cégeknek mindenképpen jó megoldás lehet.