A General Motors a Sao Paulo Nemzetközi Autókiállításon bemutatta a Chevrolet GPiX-tanulmányt. Bár coupé conceptnek nevezik, az autó igazából egy kis szabadidő-autó, kupésága legfeljebb a kétajtós kialakításon és az oldalablakok formáján érhető tetten.

Bár az autót a GM brazil tervezőstúdiója álmodta meg, többről van itt szó, amit a jármű neve is elárul. A G a global, vagyis az egész világra érvényes, a Pix pedig képet, fotót jelent. A jövőben az autón látható formai megoldások számos más General Motors márkánál is feltűnhetnek.


Szerintünk elég valószínű, hogy a cég új
kis szabadidő-autójának hírnökét láthatjuk. A GM ugyanis az Opel Antara/Chevrolet Captiva páros alá egy kisebb terepes járművet tervez bemutatni a közeljövőben. A GPiX pedig – eltekintve egyes részletektől – igenis szériaérettnek tűnik, valószínűleg a Corsa padlólemezére épül.

Az LED-es lámpákkal díszített, üvegtetős tanulmányautóban négy különálló ülés szerepel, amely mindegyike a padlóba hajtogatható, így akár egy kis hálószoba is kialakítható. Belül modern, a vezetőre szabott műszerfalat alakítottak ki. Az infórendszer gyors kapcsolatot ígér a kézi számítógépekhez, MP3-lejátszókhoz.