6-7 éves autót veszünk 2 Átlagosan a 100 000 kilométert futott, 6-7 éves használt autókat kedvelik a magyarok – írja közleményében a használt autók értékesítésével foglalkozó AAA AUTO. Persze lehet, hogy ebből fogy a legtöbb, de szerintünk sokkal valószínűbb, hogy erre van pénzük az embereknek.

A cég statisztikái szerint 2008 első félévében a magyarországi kereskedéseiben az 1-2 millió forintos árkategóriájú, több mint 95 000 km-t futott autók voltak a legkelendőbbek. A kereskedőnél értékesített autók több mint 59 százaléka tartozik ebbe a kategóriába. Hazánkban 2008 első 6 hónapjában értékesített autók 47 százaléka kisautó volt, ez 7 százalékos növekedés a tavalyi hasonló időszakhoz képest.

Azok a vásárlók, akik nem akarnak gépjárművükön jelentős értékvesztést elkönyvelni, a 3-5 éves, 40-60 000 km-t futott kocsikból választanak, általában ilyenkor az autó még kiváló műszaki állapotban van. A cég első féléves eladási adatai alapján ebbe a kategóriába az eladott gépkocsik több mint 35 százaléka tartozik.

Persze a nők és a férfiak különböző modellt keresnek, általában feketét.