November végén a német kereskedőknél megkezdődik az Opel Insignia értékesítése. Ám nemcsak a gyári modell lesz ott a szalonokban, de mintegy 200 helyen az Irmscher spéci változata is.

A 40 éve Opelek tuningolásával foglalkozó cég kiegészítői évek óta i-Line néven kaphatók a gyári szalonokban is, most azonban – a gyár támogatásával – a modellbevezetéssel egy időben rajtra készek.  

Sportosabb első és hátsó lökhárítók, küszöbspoiler és egy az Insignia vonalvezetéséhez remekül illő hátsó szárny is szerepel a csomagban, de kicserélik a hűtőmaszkot is. Miután a gyári kínálatból is választható akár 20 colos felni is, az Irmscher nem ígért rá méretben, csak egy új formát rajzolt. Bár ez is kétséges, hiszen ezt a felnit mintha már láttuk volna valahol.


Ha az alapmodellben elektronikus vezérlésű Flex-Ride futómű van, akkor annak átprogramozásával hangolják feszesebbre. A normál felfüggesztéssel készülő változatokhoz még fejlesztés alatt áll egy komplett sportfutómű, mint ahogy hamarosan elkészül a dízelváltozatok teljesítménycsomagja is.

Átprogramozott motorvezérlés, sportlégszűrő és sportkipufogó növeli majd a motor erejét. Az erősebb benzinmotorra egyelőre várni kell.