Kétéves fejlesztés után lassan elkészül az Arash AF10. A keleties hangzású sportkocsi Nagy-Britanniából kerül ki, ám sokkal inkább beszélhetnénk olasz-amerikai kooperációról. Mert bár teljesen egyedi az AF10 formaterve, nem kell autószakértőnek lenni, hogy lássuk: nagyon hasonlít a Ferrari Enzóra.

A brit sportkocsi motorja sem önálló munka, az a Corvette Z06-ban is használt V8-as. Ennek 530 lóerős teljesítménye elég, hogy nemcsak küllemben, de tempóban is felvegye a versenyt a Ferrari alapítójáról elnevezett gépcsodával.

Ferrarit másoló brit sportkocsi 1
Ferrarit másoló brit sportkocsi 2

Ferrarit másoló brit sportkocsi

Ferrarit másoló brit sportkocsi 7
Ferrarit másoló brit sportkocsi 8
Ferrarit másoló brit sportkocsi 9
Ferrarit másoló brit sportkocsi 10
Fotó megosztása:
Ferrarit másoló brit sportkocsi 11


Az AF10 számos karosszériaeleme mellett ugyanis a váz is szénszálas anyagból készül, így a gyártó ígérete szerint a modell tömege 1200 kiló alatt marad. Az Enzo ennél 160, a McLaren SLR 500 kilogrammal nehezebb.

Elsőként hatfokozatú manuális váltóval vehető meg a 2009-ben piacra kerülő modell, de készül szekvenciális automatával szerelt változat is. Ezenkívül a Corvette ZR1 megjelenésével hamarosan lehetőség nyílik 640 lóerős motorral is megrendelni a kétüléses gépet, de terveznek egy gyengébb, olcsóbb AF8-ast is.

Az AF10 ugyanis nem épp hétköznapi áron, mintegy 170 ezer fontért vihető majd haza.