Itt vannak az első igazán használható képek a Renault Scenic következő generációs modelljeiről. Nincs már meglepetés az autóiparban, a Renault Megane-hoz hasonlóan a Scenic új generációja is idő előtt szivárgott ki. Akkor egy belső emberre gyanakodtak, most állítólag az Európai Szabadalmi Hivatalból kerültek ki látványtervek.

Az új autók sziluettjükben, jellegükben nagyon emlékeztetnek a jelenlegi modellekre, de részleteikben a Renault legújabb, a Megane-on is látható irányvonalát követik. A többes szám nem véletlen, hiszen ahogy most is, a jövőben szintén két tengelytávolsággal, két hosszússággal, két néven készülnek az autók.


Míg a Scenic öt személynek és csomagjaiknak kínál helyet, addig a Grand Scenic 7 utasnak nyújtja ezt. Várhatóan utóbbiból is lesz 5 üléses, így hatalmas csomagtartóval kialakított változat.

Az új egyterű 90 és 110 lovas 1,5-ös, illetve 130 és150 lovas 2,0 literes dízelmotorral készülhet majd. Benzinesből 1,6-os (110 LE), 1,4-es turbó (130 LE) 2,0 literes szívó (140) illetve turbófeltöltős (180 LE) motorral készül majd.

A Scenic valószínűleg már a jövő tavasszal a Genfi Autószalonon bemutatkozhat, hogy még abban az évben megkezdődjön az értékesítése, míg a nyújtott kivitel ősszel kerül bemutatásra és csak 2010-ben kerül a kereskedésekbe.