Egy évvel a Frankfurti Autószalonon történt eredeti bemutatása után, a Citroën újra kiállította a C-Cactus-tanulmányt. Míg korábban dízel-hibrid, a Párizsi Autószalonon tisztán elektromos hajtást rejtett az érdekes modell.

Egyes lapok szerint nem véletlen a Citroën ismétlése, úgy tudják, a Cactus lesz a francia gyártó első modellje, amely 2011-től sorozatgyártásban kínálja az alternatív hajtást. Először háromhengeres, 1,0 literes benzinmotorral mutatkozna be, de lenne hibrid, sőt tisztán elektromos kivitel is.


Utóbbi elsősorban városi és városkörnyéki használatra, vagyis kisebb utak megtételére készül. Erre a lítiumion akkumulátorral szerelt tanulmány már most is alkalmas, végsebessége 110 km/óra, egyetlen feltöltéssel 150 kilométert tud megtenni.

A 4,2 méteres járgány nemcsak motorjaival, de csökkentett tömegével is az alacsony fogyasztásra gyúr. Sok alkatrésze újrahasznosított anyagokból készülne, miközben az utastér alig több mint 200 alkatrészből áll, vagyis körülbelül a fele, mint egy azonos méretű, hagyományos ötajtós személygépkocsié.