Hamarosan a nyakunkon a karácsony. Ha valaki önmaga nem tudna választani kedvesének megfelelő ajándékot, a Neiman Marcus segít ebben, megjelent az idei karácsonyi katalógusa.

Lapozzunk csak, pizsama, parfüm, cipő, kesztyű ezek már megvoltak?hopp egy BMW, ez jó is lesz. Csupán 160 ezer dollár, alig 32 millió forint.

Az idei katalógusban már megvásárolható a múlt héten a Párizsi Autószalonon leleplezett új BMW 7-es. A fenti összegért nem is akármilyen jár, hanem a csúcsváltozat 750Li limitált változata. Mindössze 31 darab készül belőle a Neiman Marcus számára, mégpedig azért, mert 31 éve forgalmazzák a hetes BMW-t az USA-ban.

A járművekben 4,4 literes duplaturbós V8-as motor szerepel, ennek legnagyobb teljesítménye 407 lóerő, csúcsnyomatéka 600 Nm. Ezzel 5,3 másodperc alatt képes 100-ra gyorsítani, de 250-ig hajtható. A felszereltség persze elsőrangú, hiszen a hagyományos extrák, mint a fűtött-hűtött bőrülések mellett holttérfigyelő, éjjellátó rendszer, valódi forgalmi adatokon alapuló navigáció is szerepel benne.

A millióiért azonban nemcsak egy autót, hanem egy élményt is kap a vevő. A kocsit ugyanis Münchenben adják át áprilisban, ahova másodmagával utazhat a tulajdonos repülőn, majd luxusszállodában aludva egy kisebb körutat tehet új szerzeményével a francia Riviérán. Az autót azután visszaszállítják neki az USA-ba. Ha valakit érdekel, itt találja a kocsit.

Nem újdonság ez az ajándék, hiszen korábban Lexus IS-F, Maserati Quattroporte is szerepelt a karácsonyi katalógusban, de a 6-os BMW első 50 darabja 7 perc alatt kelt el ugyanitt.