195 milliárdért épül az új gyár

195 milliárdért épül az új gyár

A napokban megkötötte a kecskeméti önkormányzat és a Mercedes magyarországi cége a városban felépülő autógyárhoz elengedhetetlen előszerződést – számol be a Népszabadság. A dokumentumot Zseni Benő, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, valamint Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere írta alá.

Az előszerződés szerint a 450 hektáros, százhetvenes helyrajzi számon szereplő területért a város több mint hét és fél milliárd forintot fizetett ki. Ám az egyéb költségek, illetve a földvédelmi járulék tízmilliárd forintra emeli a vételárat. Ezt kell kifizetnie a Mercedesnek, amit várhatóan jövő év elején tesz meg. Ezzel párhuzamosan a magasépítési munkálatokkal az építés is megkezdődik, így három év múlva átadhatják a gyárat.

A múlt héten a leendő gyár igazgatója, Michael Friess is Kecskeméten járt, bemutatkozott a helyi képviselő-testületnek, egyelőre részletekről nem beszélt, de elmondta, jövőre létrehoznak egy információs pontot Kecskeméten, ahol bárki kérdezhet a beruházásról, illetve a foglalkoztatással kapcsolatban.

Forrás: Népszabadság