Tömegjelenet

Tömegjelenet

A gyalogos-átkelőhelyek közelében történő, illetve kerékpárosok által okozott vagy elszenvedett közúti közlekedési balesetek megnövekedett száma miatt 2008. október és november hónapban a rendőrség fokozott közúti ellenőrzést hajt végre.  

A razzia célja a gyalogosok szabálykövető magatartásának “kikényszerítése” a közlekedés biztonságának növelése érdekében. A cél, hogy megakadályozzák a zebrákon a gyalogosok tilos jelzés alatti áthaladását illetve a kijelölt gyalogátkelőhely közelében a nem gyalogos-átkelőhelyen történő közlekedést, valamint az egyéb, a gyalogosok által elkövethető közúti közlekedési szabályszegéseket.

Az ellenőrzés másik célja a kerékpáros balesetek megelőzése, a szeszesital vagy más bódító szer befolyása alatt lévő illetve szabálytalan járművezetők kiszűrése a forgalomból. De vizsgálják majd a kétkerekűek műszaki állapotát is.

Minderre azért van szükség, mert a tapasztalatok azt mutatják, hogy a gyalogosok és a kerékpárral közlekedők közül sokan nincsenek tisztában a rájuk vonatkozó alapvető közlekedési szabályokkal.