A Hannoveri Autószalonon kiosztották a legrangosabb haszonjárműdíjat. A szakemberekből álló zsűri a Peugeot Bipper, a Citroën Nemo és a FIAT Fiorino hármast ítélte a legjobbnak, így elnyerték “Az Év Nemzetközi Haszongépjárműve 2009” díjat. A hármas sikere már csak azért sem meglepő, mert tavaly a Citroën Jumpy, FIAT Scudo, Peugeot Expert trió volt a legjobb.

Az idén sikeres ikrek a kompakt kishaszonjárművet keresőknek készültek, hiszen mindössze 3,86 méter hosszúak, azaz kifejezetten alkalmasak városi környezetben való használatra. 2,5 m3 hasznos térfogat és 610 kg hasznos teherbírás várja a vevőket. A lehajtható utasülés segítségével a hasznos térfogat 2,8 m3-re, a rakodási hossz pedig közel 2,5 m-re növelhető.


A zsűri elismerte az új modellek eredetiségét, kompakt méretét, optimális hasznos térfogatát és hasznos teherbírását, praktikus kialakítását és kiváló kezelhetőségét, amely tulajdonságok mind a meghatározott, hivatásos vevőkör igényeit szolgálják. Ugyanakkor a zsűri nagyra értékelte az autó erőforrásait és a hatékony úttartást.

A járművek egy üzemben, Törökországban, a TOFAS Csoport közreműködésével készülnek.