Reméljük ez a tavalyi kép örökre a múlté

Reméljük ez a tavalyi kép örökre a múlté

A hivatalos tiltásra januárig még várni kell, de az M0-s körgyűrű újabb szakaszának tegnapi megnyitásával egy időben szinte drasztikusan csökkent a kamionok  száma a Hungária körúton. Ennek köszönhetően sokkal jobban járhatóvá vált a főváros ezen környéke.

A HavariaPress tapasztalatai szerint a szerda délelőtti csúcsforgalomban immár 15 perc alatt is el lehet jutni az Árpád hídtól az Üllői úti Fradi-pályáig, noha korábban ugyanez a távolság hétköznapokon akár egy órás út is lehetett. Saját próbánk szerint hasonlóan jól járható most is, személyautóból nem lett kevesebb, de a forgalom egyenletesen halad.

Néhány kamion  – főként külföldiek – még használja a körutat, leginkább az Árpád híd irányába haladnak, reméljük, a Megyeri híd szeptember végi átadása után már ők sem Budapesten keresztül hajtanak majd.

Az új M0-szakasz átadásával megszűnt az M3-as bevezető szakaszának megszokottnak mondható bedugulása is: a kamionok szinte kivétel nélkül lehajtanak az M3-asról az M0-s csomópontjában, s alig néhány kamion látható az M3-as fővárosi bevezető szakaszán. Az új körgyűrűszakasz átadásával alig húsz perc alatt lehet eljutni Újpestről Ferihegyre.

Forrás: HavariaPress