Gyurcsány Ferenc részvételével ma átadták az M0-s legújabb a 4-es főúttól az M3-asig vezető szakaszát. “A kormány egyik prioritása a gyorsforgalmi utak fejlesztése, Baross Gábor óta nem fejlődött ilyen ütemben a közlekedés Magyarországon” – mondta a miniszterelnök.

A most átadott autópálya a 4. számú főutat köti össze az M3 autópályával. Végig kétszer két sávos, de a 4. számú főút és az M31 elválási pontja között olyan széles az elválasztó sáv, hogy ott még egy-egy halad sáv alakítható ki. A 26,5 kilométeres szakasz kivitelezési költsége nettó 49 milliárd forint. A fővárosi körgyűrű hossza az új szakasszal együtt már megközelíti a 80 kilométert.

A miniszterelnök avató beszédében kiemelte, hogy az elmúlt hat évben Magyarországon megduplázódott a gyorsforgalmi utak hossza “így ma Borsodból akár Portugáliáig lehet haladni autópályán” – mondta Gyurcsány Ferenc. Ennél a fővárosiaknak sokkal fontosabb, amit Budapest főpolgármester mondott.

Demszky Gábor kifejtette, hogy az új körgyűrűszakasz 20 százalékkal csökkenti a városba tartó utak – főleg a Szentendrei és a Váci út – forgalmát, és a jövő év első napjától kitiltják a 12 tonnánál nehezebb járműveket a Hungária körgyűrűről. Ez várhatóan jelentős segítséget jelent majd a dugóktól szenvedő fővárosi közlekedésnek.

Az M0-s új szakaszát legkésőbb délután 5 órától vehetik birtokba a közlekedők.

Forrás. MTI