A ZF Hungária Kft. 100 millió euró értékű fejlesztést hajt végre a sebességváltókat előállító egri üzemben és fejlesztési központban – jelentette be Ulrich Diler, a társaság elnök-igazgatója.

Ennek eredményeként a ZF idénre előirányzott tervezett 205 milliós árbevétele 2010-ben már eléri a 300 millió eurót. Mintegy száz dolgozót vesznek fel, így ezerfősre bővül az alkalmazottak száma. Négyezerről 5500 négyzetméterre növelik a szerelőcsarnok, illetve 5 ezerről 15 ezer négyzetméterre a gyártócsarnok területét, és egy új logisztikai központot is létrehoznak.

A ZF Hungária Kft 1996-ban kezdte működését. A társaság alapítója és tulajdonosa a németországi székhelyű ZF Friedrichshafen AG. A konszern a világ egyik legjelentősebb hajtómű-, kormánymű- és futóműgyártó cége, több, mint 55 ezer alkalmazottal világszerte.

Egerben főként közúti járművekhez való sebességváltók előállítása és értékesítése folyik. A cég vevői között az összes jelentősebb európai járműgyártó, így a Renault, a MAN, az IVECO is szerepel.
Forrás: MTI